The sky isn’t the limit

Niet lang geleden werd Lexus door de doelgroep openlijk bestempeld met de woorden degelijk en saai. Voor Lexus was dit een wake-up call en het merk besloot een andere weg in te slaan. Het antwoord van Lexus kwam in januari dit jaar tijdens de Detroit Auto Show. Akio Toyoda gaf zijn response op de uitingen en gaf aan Lexus gehoor had gegeven aan de ontvangen kritiek.”I took them to heart,” zei de CEO of Toyota Motor Corporation, “and I’m ensuring that the word ‘boring’ and ‘Lexus’ will never occupy the same sentence ever again.”. Waarna de nieuwe LC500 getoond werd aan de wereld.

Vervolgens is de LC500 als ambassadeur ingezet door Lexus om het nieuwe imago aan de man te brengen. In een periode van zes maanden doet de LC500 25 steden in Europa aan. Na Madrid mocht op 18 mei j.l. Amsterdam deze ster ontvangen. De Otter creators mocht invulling geven aan deze gelegenheid.

Het voortraject bracht memorabele beelden welk binnen de kortste keren viral gingen. De aandacht werd getrokken toen de rode sportcoupé boven Amsterdam uitsteeg.  De Otter creators introduceerde niet alleen de LC500 aan Nederlandse lifestyle media. Maar liet de genodigden ook Creating Amazing, het nieuwe Lexus gevoel ervaren zonder achter het stuur te kruipen.

#CreatingAmazing bereikte maar liefst 1,6 miljoen personen op social media. Daarmee heeft Lexus ook in Nederland afgedaan met het woord ‘saai’.

Bekijk hier de video.